Det er faktisk kun indtil for ganske nyligt jeg startede med at lave hjemmelavet pesto.
Indtil jeg fandt ud af, hvor nemt og simpelt det er at lave en lækker grøn basilikumspesto, har jeg købt den klassiske færdiglavede på glas fra supermarkedet.
Herhjemme elsker vi pesto. Vi bruger det både i sandwiches, i pastaretter og til kylling.
Hvis du har en blender, minihakker eller morter, er der næsten ingen undskyldning for ikke at lave sin egen pesto med super lækre og friske råvarer.
Med det rette udstyr, en god opskrift og kvalitetsråvarer, er det super nemt at lave sin egen pesto. Det kræver kun en håndfuld ingredienser, og kan gøres på under 10 minutter.
Få min bedste opskrift på hjemmelavet grøn pesto med basilikum, pinjekerner, parmesan m.m. herunder.
Ingredienser
- 3 håndfulde frisk basilikum
- 50 gram pinjekerner
- 50 gram parmesan
- 1 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- En smule citronsaft, hvis du alligevel har det liggende.
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne af på en tør pande til de er ensartet brunlige.
- Put dine ristede pinjekerner, hvidløg, basilikum, parmesan, olivenolie, citronsaft og lidt salt i en minihakker, blender eller morter.
- Blend, hak eller mos dine ingredienser til du har en ensartet masse.
- Smag til med salt/peber, og den er klar til servering.