Græskar er en super lækker og alsidig fødevare, der blandt andet gør sig rigtig godt som ovnbagt tilbehør. Du kan også bruge hokkaido græskar i alt fra salte supper til søde tærter.
Når vi får græskar herhjemme, er det typisk ovnbagt som tilbehør til eksempelvis kylling. Når du bager græskar, fremhæver du dets naturlige sødme, men får samtidig en sød og cremet konsistens.
Græskar er både en klimavenlig og sund fødevare at spise. Både fordi mange af hokkaido græskarrene, bliver produceret i Danmark, og fordi de vokser lynhurtigt.
Det er ofte, jeg hører, folk ikke ved, hvad de skal gøre med et græskar – og af den grund sjældent spiser det. Det er super ærgerligt, da det udover at være klimavenligt og sundt også er en super billig råvare.
Så find dit græskar frem og lad os komme i gang!
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- Olivenolie
- 1 tsk. tørret timian
- Evt. lidt honning
- Flagesalt
- Friskkværnet sort peber
- Evt. lidt feta eller friskrevet parmesan
Sådan gør du
- Vask dit græskar grundigt og skær det efterfølgende over på midten og skrab kernerne ud.
- Skær derefter dit græskar i skiver på cirka 1-2 cm i tykkelsen.
- Bland olivenolie, salt, peber, honning og timian sammen i en lille skål.
- Pensl dine græskarskiver med din marinade på begge side, og placer dem derefter på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i 30-40 min. ved 200 grader.
- 5 min. inden dine græskar er færdige, kan du tage dem ud og smulre lidt frisk feta udover dine græskarskiver, hvis du er til det - eller lidt friskrevet parmesan.
5 grunde til at spise mere græskar
- Rig på næringsstoffer – græskar er fyldt med næringsstoffer, såsom fiber, vitamin A, C og K, magnesium og kalium, som er vigtige for en sund krop og optimal fordøjelse.
- Ideel fødevare under vægttab – græskar har et lavt kalorieindhold, og har som sagt et højt fiberindbold, hvilket gør det til en ideel fødevare at inkludere i sine kostvaner under et vægttab.
- Kan styrke dit immunforsvar – græskar er en god kilde til betacaroten, som kan hjælpe med at styrke dit immunforsvar.
- Alsidige og nemme at tilberede – som tidligere nævnt er der mange anvendelsesmuligheder med græskar. Du kan bruge det i salater, supper, tærter, pastaretter, risotto eller som tilbehør til alverden.
- Græskar smager bare godt – til sidst, men ikke mindst, er det også bare værd at nævne, græskar smager fantastisk. Jeg elsker de sødlige noter, og synes det går godt sammen med eksempelvis et salt stykke kød.