Tzatziki – Den perfekte dip til kød, brød og salat

af William
Tzatziki

Denne græske specialitet er genial til et utal af formål. Den kan fungere som dip, sauce eller dressing til alt fra kød og fjerkræ til brød og salat.

Tzatziki er faktisk en oldgammel ret, som eftersigende skulle være opfundet helt tilbage i det 17. århundrede som en urtesalat med yoghurt.

Udover at tzatziki smager fantastisk, så hører den faktisk også til blandt de sundere varianter af dips. Denne cremede dip indeholder nemlig en masse gode, rene og nærende ingredienser som agurk, hvidløg, olienolie og græsk yoghurt. Hvis du gerne vil lave den endnu mere kalorielet, kan du evt. udskifte den græske yoghurt med skyr og droppe olivenolien.

Er du til det, kan du også sagtens bruge dild, mynte og/eller persille i din tzatziki. De originale opskrifter er typisk uden, men jeg synes, dild giver en lækker dimension til dippen.

Her får du vores bedste opskrift på en autentisk, græsk tzatziki, sådan som de også laver den i Grækenland. Nogle foretrækker en tzatziki, der ikke er overdøvende i smagen, mens andre godt kan lide, at den smager rigtig godt igennem af hvidløg. Du kan justere blandingsforholdene mellem ingredienser, så de er afstemt efter din personlige smag eller de øvrige retter, den skal serveres med.

Tzatziki

Tzatziki

Print
Serveringer: 4 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 5.0/5
( 22 bedømmelser )

Ingredienser

  • 2 agurker
  • 5 dl græsk yoghurt (gerne 10%)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Evt. lidt frisk dild

Sådan gør du

  1. Skær agurkerne over i halve på langs og fjern kernerne/indmaden med en ske.
  2. Riv agurkerne groft på et rivejern.
  3. Vend de friskrevede agurker i salt og lad dem trække i cirka 10 minutter.
  4. Dryp agurkerne af i en sigte og forsøg at fjerne så meget væde som muligt ved at presse agurken mod sigten.
  5. Bland agurken i den græske yoghurt og smag til med presset hvidløg, salt, sort friskkværnet peber, friskhakket dild og en spsk. olivenolie.
  6. Når du har rørt godt rundt i din tzatziki og sørget for at blande alle ingredienserne, anbefaler jeg, du lader den trække i køleskabet i min. 20-30 min., inden den skal serveres.

Andre læste også