Sukkersirup er nok en af de mest simple opskrifter, du finder på Gastromagasinet. På den anden side er det også svært at vide, hvordan man laver hjemmalvet sukkersirup, hvis man aldrig har prøvet det før.
Opskriften består af halvanden ingrediens. Nemlig vand og sukker – du kan både bruge hvid eller rørsukker. Forholdene er 1:1; det vil sige 50% vand og 50% sukker.
Det er (forhåbentligvis) ikke lige hver dag, du står og skal lave sukkersirup, og derfor kan man godt glemme, hvordan det nu lige er man laver en lækker sukkersirup i stedet for at give overpris i supermarkedet. Du kan nemt selv justere, hvor stor en portion, du laver ved bare at tilpasse forholdene i opskriften. Og ved du allerede nu, du skal bruge sukkersirup i de kommende dage/weekender, kan du med fordel lave en større portion og sætte det i køleskabet – sukkersirup kan nmelig sagtens holde sig i et par uger.
Du kan både bruge sugar cane, som det også hedder, til at forsøde dine drinks eller i visse desserter. Du skal eksempelvis bruge sukkersirup i den brasilienske caipirinha – og selvom det ikke er i den originale opskrift, klæder det også en cosmopolitan med et skvat sukkersirup.
Herunder får du vores nemme opskrift på en hjemmelavet sukkersirup.
Ingredienser
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
Sådan gør du
- Kom vand og sukker i en gryde eller på en pande.
- Bring din sukkerlage i kog, og skru efterfølgende ned for varmen, så det småkoger.
- Lad det småkoge ved middel varme i et par minutter, så sukkeret smelter. Husk, at sukkersirup tykner, når det bliver kølet ned, så undgå at koge for meget ind på din sukkerlage.
- Hæld sukkersiruppen på glas eller flaske og stil den på køl.
Tips & Tricks
Du kan med fordel lave din sukkersirup et par timer før, du skal bruge den, så den kan nå at køle ned.