Raita er en super lækker dip fra det indiske køkken. En frisk og mild dip, du nemt kan lave derhjemme og sætte dit eget præg på.
Raita er nem at parre med andre fødevarer. Den kan serveres til eksempelvis brød, kød eller salat. Raita gør sig specielt godt med naanbrød, butter chicken og helt generelt en lang række af de mange lækre retter fra det indiske køkken.
En raita er velegnet til retter, som har en masse smag, hvor raitaen bruges til at “rense” smagsløgene og som et afbræk fra intenst krydrerede og/eller stærke retter.
En raita kan også karaktiseres som den indiske version af den velkendte tzatziki, om man vil. Både tzatziki og raita går ligeledes godt til grillmaden en dejlig dansk sommeraften.
Du får herunder vores bedste opskrift på en simpel og lækker raita.
Ingredienser
- En halv agurk
- 1 håndfuld frisk mynte (og/eller koriander)
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 0,5 tsk. stødt spidskommen
- 1 fed hvidløg
- En halv citron eller lime
- Flagesalt
Sådan gør du
- Riv agurken alt efter, hvor grov du vil have din raita.
- Put agurk, græsk yogurt, spidskommen og pres hvidløget i en skål.
- Hak din mynte og/eller koriander fint og smag til med saften citron eller lime og flagesalt.
- Rør godt rundt og din raita dressing er klar til servering.
Tips & Tricks
Dippen kan med fordel laves 1 time før servering, så den kan stå og trække en masse smag.