“If you like piña coladas” sang Rupert Holmes for første gang tilbage i 1979 med sangen “Escape,” også kendt som “The Piña Colada Song,” og det er da nok også de færreste, der kan høre navnet på denne tropiske sommerdrink uden også at høre Holmes’ stemme i hovedet og drømme sig væk til lunere himmelstrøg, skvulpende bølger og hvide sandstrande.
Nogle drinks er mere end bare noget man drikker – de er en sindsstemning, og det må man sige, at piña coladaen er. Den er sød, den er læskende, og den er simpelthen sommer i et glas.
I øvrigt kræver den hverken et hav af ingredienser eller en bartenderuddannelse at kaste sig ud i. Med rom, isterninger, kokoscreme, ananasjuice og eventuelt en blender har du alt, hvad du skal bruge.
Lav den bedst med friskpresset ananassaft, men den konventionelle slags fra supermarkedet smager også ganske udmærket.
Foretrækker du en lidt lettere version, kan du også erstatte kokoscremen med kokosmælk.
Servér i et højt glas og pynt eventuelt med en skive ananas og en lille paraply for den ultimative feriefornemmelse.
Ingredienser
- 5 cl hvid rom
- 15 cl friskpresset ananassaft
- 6 cl kokoscreme
- Evt. 1 skive ananas skåret i kvarte
- Isterninger
Sådan gør du
- Hæld rom, ananassaft, kokoscreme og nogle isterninger i en blender eller shaker.
- Blend/shake ingredienserne og hæld op i et højt glas med et par isterninger.
- Pynt eventuelt med en skive ananas skåret i kvarte.