Mojito er en fantastisk sommerdrink, som både byder på syre, sødme og friskhed.
De fleste af os har problemer med at udtale den velkendte cocktail helt efter bogen. Måske det har noget at gøre med drinkens oprindelse eftersigende stammer fra den Cubanske hovedstad Havana.
I dag er det dog ikke længere en Cubansk specialitet. Du kan nærmest ikke browse et drinkskort på en vilkårlig bar, uden du støder på den Cubanske myntedrink.
En mojito gør sig bedst i varme omgivelser eller en sommerdag i Danmark. Og så igen; hvem siger den ikke også bare kan nydes derhjemme med vennerne, kæresten eller ved andre festligheder?
Der findes mange variationer af en mojito. Du kan nemt give din mojito cocktail et par simple twists, og voila; så har du en raspberry mojito.
Bestiller du eksempelvis en mojito i Mexico, kan du godt komme ud for, den bliver serverer med tequila i stedet for rum – en Mojito Blanco for at være helt præcis.
Du får herunder vores bedste opskrift på en traditionel frisk mojito.
Ingredienser
- 5 cl hvid rom
- 2 cl friskpresset limejuice
- 6 cl danskvand
- 1 tsk. rørsukker
- 3 limebåde
- 12 mynteblade
- Knust is
Sådan gør du
- Put mynte, limebåde og rørsukker i et glas.
- Brug en muddler til at presse saft og smag ud af mynte og limebådene - og til sukkeret er opløst.
- Kom rom og limejuice i glasset.
- Tilføj knuste isterninger og danskvand og rør godt rundt.
- Pynt med en limebåd og et par mynteblade i toppen af drinken, og den er klar til servering.
Tips & Tricks
Er man mere til en alkoholfri version, kan man sagtens undlade den lyse rom. Så har du en lækker frisk alkoholfri mojito.