Kai·puh·ree·nyuh. Sådan udtales det knapt så mundrette navn på denne søde, syrlige sommerdrink, som til gengæld smager så godt, at man godt tør vove sig ud i et forsøg på at udtale det, når den skal bestilles i baren – eller serveres for gæsterne.
Caipirinhaen er den perfekte sommerdrink, eller når du bare har brug for at drømme dig væk til varmere himmelstrøg, tropiske sandstrande og samba.
Den lækre drink er sød og syrlig på samme tid og bliver tit sammenlignet med den mere velkendte mojito. Som du måske har gættet at dømme på navnet, kommer drinken fra Brasilien, og den blev for alvor populær i resten af verden efter De Olympiske Lege i Rio de Janeiro tilbage i 2016.
Jeg prøvede den selv for første gang i Portugal i sommeren 2017, og jeg har siden lavet den ved op til flere festlige lejligheder herhjemme i Danmark. En lun sommeraften og en iskold, frisklavet caipirinha (eller to) er virkelig en kombination, der går op i en højere enhed.
Med en iskold, frisklavet caipirinha på en lun sommeraften, kan man hurtigt komme til at glemme, at man sidder på altanen i Danmark og ikke på en strand i Atlanterhavet.
Du får her vores bedste opskrift på den populære og lækre caipirinha drink.
Ingredienser
- 4 cl cachaca (eller hvid rom)
- 3 cl sukkersirup
- 1 tsk. rørsukker
- 1 økologisk lime
- Knust is
Sådan gør du
- Skær halvdelen af din lime ud i 3 lige store stykker.
- Kom limebåde og sukker i et glas og mas med en muddler eller lignende.
- Tilfør cachaca (eller hvid rom), samt limesaft fra den resterende halve lime og sukkersirup i glasset med dine maste limebåde og sukker.
- Hæld knust is i så glasset fyldes op og servér med det samme.