Mimosa er perfekt til brunchen, brylluppet eller som velkomstdrink. En lækker frisk drink, som giver et friskt pust, og er perfekt til at starte festlighederne med.
Har du fløjet på business eller first class, har du måske også fået serveret mimosa ombord.
Mimosa er en virkelig nem cocktail at lave. Den består vitterligt kun af 2 ingredienser. Appelsinjuice og champagne.
Præcis, hvor cocktailen stammer fra er op til diskussion. Dog ved man, at mimosa har været populært i flere århundrede i Spanien – primært i det østlige Spanien, hvor de har haft adgang til lækre, saftige appelsiner samt cava og andre mousserende vine.
At kalde mimosa for en “sund” drink, ville være at stramme den. Men ikke desto mindre, har drinken et højt indhold af c-vitamin fra appelsinjuicen – specielt, hvis du bruger friskpresset appelsinjuice.
Alt i alt; en nem, lækker, eksklusiv drink, som størstedelen af dine gæster vil elske.
Ingredienser
- Champagne - eller en anden form for mousserende vin.
- Appelsinjuice - evt. friskpresset
Sådan gør du
- Afkøl dine champagneglas i køleskabet inden brug.
- Fyld halvdelen af glasset med appelsinjuice.
- Og top derefter af med champagne i resten af glasset.
Tips & Tricks
Der er en uskreven regel om, man ikke må komme isterninger i et champagneglas. Afkøl eventuelt glasset i køleskabet 2 timer før brug for at holde drinken nedkølet i længere tid, når du serverer den.