Matcha latte – Lækker, grøn og cremet te

Indeholder reklamelinks

af William
Matcha latte

Du kender højest sandsynligt allerede matcha latte fra dit favorit brunchsted. Den lækre, cremede, sunde og Instagram-venlige grønne te. Oprindeligt stammer matcha fra det østlige Asien, og har i flere tusind år været populært i Japan, Kina, Korea m.v., men er de senere år blevet til en moderniseret drik, mange danskere nyder til deres brunch eller som ren selvforkælelse lørdag eller søndag morgen.

Den smager fantastisk, og er faktisk rigtig nem at lave selv derhjemme, hvis man har remedierne til det.

Der er flere måder at bruge matcha på. Du kan både komme det i dine smoothies, bruge det i nudler, til grøn te is og en masse andre japanske.

Derudover kan du både lave:

  • Matcha latte, som du finder opskriften på herunder.
  • Iced matcha latte (her undlader du bare at varme mælken og tilføjer en masse isterninger)
  • Matcha americano (hvor du bare undlader at komme mælk og sødestoffer i)

I matcha latten kan du bruge stort set alle typer mælk. Som nævnt længere nede i opskriften, foretrækker jeg selv min matcha latte med havremælk, men du kan også sagtens bruge sojamælk, mandelmælk osv. Det er altså nemt at lave den både vegansk og laktosefri.

Det kan være liiidt svært at få fat i matchapulver. Min personlige favorit er denne her, som nemt kan købes online hos Matas:

Matchapulver fra Urtekram – 50 gram

Highlights

  • Økologisk
  • Fyldt med antioxidanter, vitaminer, jern, protein og kostfibre.
Matcha latte

Matcha latte

Print
Serveringer: 1 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 4.5/5
( 24 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1 tsk. matchapulver
  • 1 dl varmt vand (maks 80 grader)
  • 2 dl mælk - jeg foretrækker personligt havremælk, men alle typer mælk kan bruges
  • Evt. 1 tsk. honning, sirup eller sukker

Sådan gør du

  1. Kom matchapulver i et krus sammen med en 1 spsk. 80 grader varmt vand, og rør med en lille gaffel eller  et bambuspiskeris, til du har en homogen masse uden klumper.
  2. Kom derefter langsomt resten af dit vand i og rør videre til du har en flot, ensartet grøn drik.
  3. Derefter varmer du din mælk til den har en jævn varm temperatur (uden den kommer over 80 grader). Har du en mælkeskummer, kan du med fordel bruge den, så din matcha latte får en mere fyldig og cremet konsistens.
  4. Til sidst tilsætter du honning, sirup eller sukker og din mælk i din grønne matchablanding, og så har du en lækker, cremet, flot, grøn matcha latte.

Tips & Tricks

Det er vigtigt, du hverken varmer dit vand eller mælk op til over 80 grader, da det ødelægger en masse af de positive effekter, du finder i matchapulver.