Butter chicken er uden tvivl min favorit, når vi snakker indiske retter. Butter chicken minder meget om chicken tikka masala, men er mere cremet og fyldig.
Jeg laver som minimum butter chicken 1-2 gange om måneden, da den er nem at lave, smager fantastisk, og er perfekt til at gemme som rester til frokosten eller aftensmaden næste dag.
Vi danskere elsker butter chicken. Mildest talt. Det er uden tvivl en af de mest populære indiske retter herhjemme, og en ret, som mange bestiller, når de er på indisk restaurant eller som takeaway.
Hvad mange ikke ved er, at det faktisk er super nemt at lave en fantastisk hjemmelavet butter chicken. For at ramme et rigtig lækkert resultat, der ligger sig tæt op af den butter chicken, du kender fra restauranterne, skal du blot bruge nogle basisvarer, en række krydderier og den rigtige type kylling.
Tip: Hvis jeg ved, vi kommer til at spise hele retten den pågældende aften, lavere jeg typisk ekstra ris, så jeg dagen efter kan lave fried rice med enten kylling eller rejer.
Herunder får du vores bedste opskrift på en cremet og velsmagende butter chicken.
Ingredienser
- 600 gram kylling - jeg anbefaler inderlår uden ben. Så slipper du for at marinere din kylling i yoghurt, da kyllingeindelår allerede er super møre.
- 1 dåse hakkede eller flåede tomater
- Olivenolie
- 2 spsk. tomatpuré
- 25 gram smør
- 1 stort løg
- 3-4 fed hvidløg
- En smule friskrevet eller stødt ingefær
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. stødt paprika
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. sukker
- 1 terning hønse- eller grøntsagsboullion
- 2,5 dl fløde
- 400 gram ris (og/eller eventuelt naanbrød med hvidløg)
- Frisk koriander eller persille til topping
- Salt
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Skær din kylling ud i mundrette og - så vidt muligt - kvadratiske bidder.
- Krydr din kylling i garam masala og lidt salt, og steg det af i olivenolie i en stor gryde ved høj varme til de stadig er lidt rå i midten (de skal nemlig ned i "sovsen" senere.
- Mens din kylling steger, kan du hakke løg og hvidløg relativt fint, så de er klar til stegning.
- Når din kylling, er 60/70% tilberedt (et par minutter på hver side), tager du dem af gryden, og lægger kyllingestykkerne til side på en tallerken.
- Derefter hælder du lidt olivenolie i gryden, du lige har stegt kyllingen i, og steger løg og hvidløg ved middelvarme et par minutter, til de bliver klare.
- Når dine løg er stegt klare, kommer du din tomatpuré i, og steg videre i et par minutter sammen med løg og hvidløg.
- Derefter kommer du dine hakkede/flåede tomater og hønse- eller grøntsagsboullion i, og varmer det igennem.
- Når din tomatsovs er blevet varmet op, slukker du for varmen, og blender din tomatsovs, så du får en smooth ensartet masse.
- Derefter tilføjer du dine kyllingestykker fra tidligere, smør, stødt ingefær, koriander, spidskommen, gurkemeje, paprika, chiliflager, kardemomme, sukker, salt, friskkværnet sort peber og fløde i din tomatsovs.
- Mens sovsen står og koger alle krydderierne og smagene ind, tilbereder du dine ris efter pakkens anvisning, og hakker persille eller koriander, som skal bruges til topping.
- Når risene er færdigtilberedt, og sovsen har stået og kogt ind til en lækker, tyk smagsoplevelse, er din butter chicken klar til servering.